miercuri, 6 martie 2013

Tratament cu ulei fierbinte pentru par


Buna! Dupa ce v-am povestit pataniile mele cu matreata in postul de ieri, am decis sa va scriu despre un truc de beauty care pe mine m-a ajutat enorm in continua lupta cu problemele parului. Fie ca e uscat si deshidratat, gras, subtire, tern si lipsit de stralucire, (introdu aici avalansa de probleme ala parului), exista un ulei care sa-i vina in ajutor podoabei capilare. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt:



  • ulei de masline - se gaseste cu siguranta in bucataria ta! Il poti folosi pentru un plus de hidratare in special pe parul tern si fragil. Acesta contine de asemenea si antioxidanti naturali care ajuta la prevenirea caderii parului.
  • ulei de cocos - acesta se potriveste tuturor tipurilor de par, oferind hidratare si stralucire. In plus, ajuta si cu matreata!
  • ulei de ricin - unul din cele mai populare uleiuri pentru par, ingroasa firul de par si stimuleaza cresterea acestuia.
  • ulei de argan - contine o concentratie mare de acizi grasi si proteine, ducand la un par mai puternic si cu mai putine fire despicare. Singura problema este pretul piperat si dificultatea cu care il gasim pe piata.
  • ulei de jojoba - structura moleculara a acestuia este foarte asemanatoare cu cea a sebumului produs de scalp, acest lucru facandu-l potrivit pentru toate tipurile de par. Ajuta parul foarte degradat, fragil, care se rupe cu usurinta si are varfuri despicate.


Uleiurile vegetale precum cel de migdale, rozmarin, struguri, aloe, avocado, susan, lavanda sau salvie au si ele proprietati miraculoase pentru par si scalp. Insa nu trebuie sa te limitezi la unul singur! Poti alege si amesteca uleiul potrivit pentru tipul dau de par si pentru nevoile acestuia. 

Eu folosesc momentan ulei de cacao (este singurul pe care il am in casa) insa am folosit cu succes in trecut s ulei de cocos, masline si ricin. Cu cateva ore inainte sa ma spal pe cap, pun cantitatea de ulei pe care planuiesc sa o folosesc intr-un pahar de bucatarie, dupa care il bag la cuptorul cu microunde pentru un minut. Uleiul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte! Incearca-l pe mana pentru a testa temperatura inainte sa il pui pe scalp, sa nu te arzi. Il aplic apoi direct pe toata lungimea parului, insistand pe scalp si pe varfuri, cu ajutorul ului disc demachiant. Imi acopar apoi parul cu o casca de dus (poti folosi folie de plastic sau chiar o punga) si il las sa actioneze cat de mult pot. Este recomandat sa il lasi minim 30 de minute pentru a te bucura de rezultate maxime. Dupa ce se scurge timpul, continua cu rutina ta normala de spalare si coafare.

Tu ai incercat vreodata un tratament cu ulei fierbinte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu